perjantai 20. tammikuuta 2012

Kahvila-ravintola F********** Ky. Perustettu 30.7.1981. Toimiala kahvilaravintolaliikkeen harjoittaminen sekä matkamuistoesineiden tuonti, vienti ja kauppa.
Yhtiömiehet 22.8.2003: R****  P*******, T**** P******* ja M***** P*******.
Vilkkaan valtatien varressa sijaitseva ravintola on lopettanut toimintansa syksyllä 1991. Ilmeisesti konkurssiin yritys ei kuitenkaan ole ajaunut, koska se on vielä kaupparekisterissä 'aktiivisena', eikä yrityksellä ole maksu-/ luottohäiriöitä. Ravintola on säilynyt viime vuosiin asti lähes koskemattomana sulkemisensa jälkeen. Esimerkiksi ruokatarvikkeet ovat kaapeissa, matkamuistot hyllyillä ja pöytäliinat pöydissä. Kabinetin puolella aika on  pysähtynyt, siellä tunnelmaa voisi kuvailla vahvasti 80-lukuiseksi. Kaikki on jäänyt niille sijoilleen kuin töistä olisi illalla lähdetty, tarkoituksena tulla aamulla takaisin. Kahvit on kuivuneet keittimeen ja osa astioista lojuu tiskaamattomina keittiössä. Kylmillään olleen rakennuksen tasakatto vain ei ole kestänyt menneiden  talvien lumia.





Rakennus on saanut olla yllättävän rauhassa yli kaksikymmentä vuotta, huomioon ottaen että se sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien varressa. Ehkä etupihaa koristava varoituskyltti on pitänyt vandaalit ja pitkäkyntiset loitolla.






Ruokakomerossa on kaikki vielä paikallaan, paitsi katto, joka on tuettu tikkaiden ja lattiaharjan varaan.





 
Kilpikonnasoppa ei lyönyt  itseään läpi härmän perukoilla.




Matkamuistoesineiden maahantuonti ja myynti ei ollut ilmeisen kannattavaa. Pehmolelutkin ovat homehtuneet hyllyllä jo pienen ikuisuuden. Valmistusmaa Neuvostoliitto.








Kaunista. Valitettavasti näitä maisemia ei kauaa saada enää ihailla. Kuluva talvi on todennäköisesti viimeinen niitti ravintolan tiiliseen arkkuun.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti